Οι πεποιθήσεις είναι μεγαλύτεροι αντίπαλοι της αλήθειας από τα ψέματα. Φρήντριχ Νίτσε.

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Η ήττα σαν ευκαιρία.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι έχασε η ΝΔ. Δεν είναι ότι νίκησαν οι δυνάμεις του "αντί". Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι, ότι αν αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που απεύχομαι, θα επανέλθουν οι με σιγουριά καταστροφείς μας, με το επιχείρημα "αν δεν πέφταμε θα τα καταφέρναμε". Κάτι αντίστοιχο, με τον μπουνταλά της Ραφήνας, ή εθνικό κεφάλαιο, όπως (μάλλον) αρέσκεται να αποκαλείται..

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ήρθε η ώρα του Καραμανλή!!

Σημειωτέον ότι τα στοιχεία μετά το 2006 ακολουθούν τον κανόνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πώς πρέπει να καταχωρούνται οι αμυντικές δαπάνες. Τα στοιχεία της περιόδου 2003-2005 δεν έχουν προσαρμοστεί σε αυτόν τον κανόνα, και τα ελλείμματα περιλαμβάνουν όλο το κόστος των παραγγελιών αμυντικού εξοπλισμού. Να σημειωθεί επιπλέον και η τεχνητή αύξηση του ΑΕΠ, επί Αλογοσκούφη, οπότε το ποσοστό που μας έφτασε ο Κωστάκης, είναι ακόμη χειρότερο.

Με επιπλέον όρους η αγορά ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ, επισήμανε ο πρόεδρος Μάριο Ντράγκι.

Επειδή δεν μπορώ άλλο την παπαρολογία, να ενημερώσω ότι η ΕΚΤ, θα αγοράζει ομόλογα στη ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗ αγορά. Τα δικά μας ομόλογα, δεν διαπραγματεύονται στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, καθότι αγοράστηκαν από κράτη. Οπότε, η ΝΔ να σταματήσει να μας τα ζαλίζει, ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να παραμείνουμε συνεπείς στις υποχρεώσεις, γιατί ούτε με τη ΝΔ είμαστε συνεπείς, ούτε καλύπτουμε την αξιολόγηση "CQS3" ούτε τελικά είμαστε στην αγορά ομολόγων. Αμάν πχιά..

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ο Μέττερνιχ υποχρέωσε τον Μότσαρτ να μετονομάσει τη σονάτα του σε "Alla Turca".

Σύμφωνα με αυστριακή εφημερίδα, ο Μότσαρτ συνέθεσε την σονάτα για πιάνο, προς τιμήν του επαναστατημένου έθνους των Ελλήνων. Αναφερόμαστε στα γνωστά Ορλωφικά, ένα μόλις χρόνο πριν τον θάνατο του (1770).
Συντετριμμένος από το δράμα των Ελλήνων, αλλά και τον ηρωισμό που αυτοί επέδειξαν, παρά την ουσιαστική προδοσία των Ρώσων, συνέθεσε την γνωστή σονάτα στην αρχή σαν quartetto για πέντε. Έδωσε δε τον τίτλο "Alla Greca Piano Sonata No. 11 in A major". Το όνομα όμως, δεν άρεσε στον Πρίγκιπα (επί τιμή) Φραγκίσκου Γεωργίου Μέττερνιχ, πατέρα του γνωστού μας Μέτερνιχ, που με τη δικαιολογία των καλών σχέσεων μεταξύ της Αυστρίας και της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, ζήτησε από τον φίλο του Μότσαρτ Antonio Salieri να μεσολαβήσει, ώστε να μην διαταραχθούν οι σχέσεις των κρατών τους. Πράγματι, ο Σαλιέρι έπεισε τον Μότσαρτ, ο οποίος όμως άλλαξε τον τίτλο από Alla Greca σε Turkish March και όχι Alla Turca, προς τιμή λοιπών των γαλόπουλων που μόλις είχαν έρθει στην Ευρώπη, από την Αμερική. Μόνο μετά τον θάνατο του μεγάλου συνθέτη, αντικαταστήθηκε ο τίτλος, σε "Alla Turca". 
Σύμφωνα με την Αυστριακή εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung που αναμόχλευσε το θέμα, έπειτα από την αποκάλυψη της πρωτότυπης παρτιτούρας το 2012, ο Σαλιέρι αρχικά προσπάθησε να αρνηθεί τη διαμεσολάβηση, βάζοντας πάνω απ΄όλα την αγάπη του για τον Μότσαρτ, αλλά τελικά υπέκυψε στον εκβιασμό του Μέττερνιχ. 

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Ήττα και αξιοπρέπεια.

Η επερχόμενη ήττα της ΝΔ, θα έχει σαν συνέπεια, την επικυριαρχία της ΠΑΣΟΚΟαριστεράς και για τα επόμενα 20 χρόνια. Κάτι σαν την ήττα του Αβέρωφ του 1984. Θα μπορούσε τουλάχιστον ο Σαμαράς, να θέσει πολιτικά τα ζητήματά του, οπότε ναι μεν να χάσει τις εκλογές, αλλά τουλάχιστον να ορίσει την ατζέντα, σε πεδίο που θα τον εξυπηρετούσε. Ακολουθώντας όμως την τακτική του μέντορα του, μας αναγκάζει να ξαναφάμε το Πασόκ.
ΥΓ1. Οι δυτικοί, θα συνομιλήσουν με τον Τσίπρα. Είναι η κουλτούρα του "συνεννοούμαι".
ΥΓ2. Προφανώς και θα γίνει κούρεμα και θα το πιστωθεί ο Τσίπρας.
ΥΓ3. Με ποια λογική δεν θα γίνει κούρεμα; Ποια οικονομική θεωρία λέει ότι το 180% χρέος του ΑΕΠ, είναι βιώσιμο; Βιώσιμο είναι ένα χρέος μέχρι 80%. Τέλος.

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Κουβέλης.

Αφού το 60% του λαού, δεν ήθελε εκλογές, να υποθέσω ότι μόνο το 40% θα ψηφίσει Κουβέλη (που μας έσυρε δις σε εκλογές);;

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Χρεοκοπία ή χρεωκοπία;

Χρεοκοπία η [xreokopía] O25 : 1.(νομ.) παράνομη ή γενικά σκόπιμη πτώχευση: Δόλια / απλή ~. || (επέκτ.) πτώχευση. 2. (μτφ.) ολοκληρωτική αποτυχία: ~ ενός πολιτικού / μιας κυβέρνησης / μιας ιδεολογίας. [λόγ.: 1: ελνστ. χρεοκοπία· 2: σημδ. ιταλ. bancarotta] ΛΚΝ

Χρεωκοπία κ. χρεοκοπία (η) [μτγν.] |χρεωκοπιών| 1. η αδυναμία πληρωμής των χρεών (ατόμου ή εταιρείας), επειδή οι οφειλές προς τους πιστωτές υπερβαίνουν τα οικονομικά διαθέσιμα ΣΥΝ. πτώχευση 2. (μτφ.) η αποτυχία στην επίτευξη ενός στόχου: η εκπαιδευτική πολιτική οδηγείται σε - || η - των πολιτικών συστημάτων || η - μιας θεωρίας. — χρεωκόπος κ. χρεοκόπος (ο) [μτγν.]. ΛΝΕΓ

Τώρα ποιός χρεοκοπεί και ποιός χρεωκοπεί, δική σας η απόφαση. ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ;;

ΥΓ. Οι ορισμοί από το http://www.translatum.gr