Οι πεποιθήσεις είναι μεγαλύτεροι αντίπαλοι της αλήθειας από τα ψέματα. Φρήντριχ Νίτσε.

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Οι άκηδες.

Μόνο θλίψη μου προκάλεσε η χθεσινή του παρουσία στην Βουλή. Ελπίζω πραγματικά - εάν είναι αθώος- να δικαιωθεί. Όμως παίρνοντας αφορμή από την κατάθεσή του Άκη, θα αναρωτηθώ για τα προβλήματα διαφθοράς της χώρας.

Λοιπόν πιστεύω, ότι μόνο επιφανειακά, το πρόβλημα της χώρας είναι οι μίζες των υποβρυχίων. Το κυριότερο πρόβλημα, είναι ότι οι όποιες ενδείξεις κακής διαχείρησης, προέκυψαν έπειτα από έρευνες της γερμανικής δικαιοσύνης. Και το δευτερεύον πρόβλημα, είναι ότι από τη γνωστή φράση πρώην πρωθυπουργού "άν έχετε στοιχεία να τα στείλετε στη δικαιοσύνη", ότι έχει πάει σε αυτήν, έχει είτε παραγραφεί είτε απλά αρχειοθετηθεί. Εάν δεν υπάρχουν σκάνδαλα, καλώς και δεν καταδικάζεται κανείς. Εάν όμως υπάρχουν και δεν βρίσκονται οι ένοχοι, τότε το πρόβλημά μας είναι μεγάλο. Και όσο δεν το παραδεχόμαστε, τόσο αυτό θα υπάρχει. Και όσο δεν τροποποιούμε τόσο πιό συνένοχοι θα είμαστε.

Το πρόβλημά μας, δεν είναι κάποιοι κακοί διαχειριστές της εξουσίας. Υπάρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν σε κάθε χώρα. Το πρόβλημα είναι ότι όχι μόνο δεν τιμωρούνται, αλλά και ότι δεν περιθωριοποιούνται.

Δείτε το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας και μάλιστα για ποσά που κάποιοι δικοί μας θα τα χαρακτήριζαν αστεία. Δείτε και την αναφορά του καθηγητή Τσούκα για την περίπτωση Ψωμιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου