Οι πεποιθήσεις είναι μεγαλύτεροι αντίπαλοι της αλήθειας από τα ψέματα. Φρήντριχ Νίτσε.

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Φίλτρα νερού


Λίγα λόγια για τα φίλτρα νερού.Υπάρχουν πολλών ειδών. φίλτρα νερού. Η επιλογή αφορά την περιοχή στην οποία ζούμε και όχι τις απαιτήσεις μας. Αυτές πάντωτε θα πρέπει να είναι στο υψηλότερο επίπεδο.

===============================================
===============================================

  1. Δημοφιλέστερο φίλτρο είναι του ενεργού άνθρακα (GΑC). Στα φίλτρα ενεργού άνθρακα, το νερό περνά μέσω στρωμάτων κόκκων ξυλάνθρακα, και ο οποίος συγκρατεί χλώριο και ουσίες, μειώνοντας γεύσεςι και οσμές. Η μέθοδος αυτή είναι δημοφιλέστατη, λόγω του χαμηλού κόστους και της είκολης εφαρμογής της.
  2. Αντίστροφη ώσμωση. Είναι μία διαδικασία, όπου το νερό αναγκάζεται να περάσει από μία ημιπορώση μεμβράνη, η οποία απορρίπτει τα βαριά ιχνοστοιχεία. Ατυχώς, η ίδια η διαδικασία απορρίπτει και τα υγιεινά ιχνοστοιχεία, ενώ είναι και αργή και δαπανηρή, δεδομένου ότι σπαταλά την τριπλάσια ποσότητα νερού από το παραγώμενο
  3. Απόσταξη. Το νερό θερμαίνεται και ατμοποιείται, αφήνοντας πίσω τους μολυσματικούς παράγοντες. Το κύριο πρόβλημα της μεθόδου είναι ότι κοστίζει ακριβά σε χρόνο και ηλεκτρική ενέργεια. Επιπλέον, το νερό δεν διατηρεί τα ευεργετικά ιχνοστοιχεία.
  4. Μεικτά συστήματα. Τα φίλτρα αυτού του τύπου μειώνουν το χλώριο και το μόλυβδο. (ΚDΚ και ΑΤS). Δεν αντιμετωπίζουν τους άλλους μολυσματικούς παράγοντες.
  5. Κεραμικά φίλτρα, όπου το νερό περνά μέσω των πόρων του φίλτρου. Παρέχουν μηχανικό φιλτράρισμα.
  6. Υπεριώδη. Το νερό εκτίθεται σε υπεριώδη ακτινοβολία. Η υπεριώδης επεξεργασία είναι αποτελεσματική ενάντια σε πολλά μολυσματικά βακτηρίδια, αλλά μπορεί να μην είναι αποτελεσματική στη μείωση κρυπτοσποριδίων. Ακόμη, πολλοί μολυσματικοί παράγοντες που αφορούν την υγεία δεν επηρεάζονται από την υπεριώδη ακτινοβολία.
Η Ariete για την σειρά φίλτρων Hidrogenia επέλεξε το φίλτρο ενεργού άνθρακα, σε πέντε στάδια φιλτραρίσματος. Είναι μία σειρά συσκευών, η οποία προσφέρει φιλτράρισμα νερού, ενώ ταυτόχρονα το ψύχει, εάν το επιθυμούμε. Διατίθενται 2 μοντέλλα άνω πάγκου και 7 μοντέλλα κανάτας. Όλα με πιστοποίηση NSF.

Για περισσότερες πληροφορίες, Ariete




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου