Οι πεποιθήσεις είναι μεγαλύτεροι αντίπαλοι της αλήθειας από τα ψέματα. Φρήντριχ Νίτσε.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

1.Γιατί ακριβαίνουν τα τρόφιμα; 2.Σβήστε τα φώτα! Και άλλα χαζοοικολογικά..

1.Γιατί ακριβαίνουν τα τρόφιμα; 2.Σβήστε τα φώτα! Και άλλα χαζοοικολογικά..

1. Παραγωγή VS Κατανάλωσης : Απλώς για να δούμε τα πράγματα πιό απλά, αλλά και για να δούμε τί μας ξημερώνει, βρήκα και δημοσιεύω στοιχεία του παγκόσμιου οργανισμού εμπορίου. Λοιπόν, η τάση της κατανάλωσης αυξάνει την ώρα που η τάση ανόδου της παραγωγής φθείνει. Επιπλέον, μετά το μακρυνό 2008, η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη της παραγωγής. Έτσι, το 2000 η παγκόσμια κατανάλωση δημητριακών ήταν 1,85 δις. μετρικοί τόνοι, το 2005 2,02 και πλέον 2,25. Αντίθετα, η παραγωγή πέφτει και από το 2008 είναι κάτω από την κατανάλωση. Οι διεθνείς τιμές δεν θα φθάσουν τις τιμές του 2008, αλλά κοντά θα είμαστε.

2. CO2 και άλλες δημοφιλείς αυταπάτες: Το διεθνές οικολογικό κίνημα, αυτοί που εάν τους δώσεις την παγκόσμια κυβέρνηση σε ένα χρόνο ο υποσιτισμός θα τετραπλασιαστεί (εκτίμησή μου), ισχυρίζονται ότι υπάρχει κίνδυνος από την επικάλυψη του διοξειδίου του άνθρακα στην

ατμόσφαιρα, ή ότι τα αυξανόμενα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα θα αυξήσουν τηθερμοκρασία της γής, θα λειώσουν οι πάγοι κλπ. Πρόσφατα αναφέρθηκε ότι, ακόμη και ανακολουθηθούν όλα τα μοντέλλα αειφόρου ανάπτυξης, η μέση παγκόσμιαμεταβολη της θερμοκρασίας, θα μειωθεί σαν τάση κατά 0,006 βαθμούς Κελσίουαπό τηθερμοκρασία που σήμερα προβλέπεται για το 2100. Το αποτέλεσμα φαντάζει μηδενικό, σε σχέση με τις προσπάθειες που θα πρέπει να καταβληθούν με τις αντίστοιχες επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία και στην ζωή των πολιτών.

Τι να κάνουμε;

3. Θεωρία του "Ισοδυνάμου Σόγιας", της Lieberman Consulting.. Σε λίγες δεκαετίες θα είναι το απόλυτο νομισματικό σύστημα υπολογισμού αξιών. Παρακαλώ κρατείστε το.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου