Οι πεποιθήσεις είναι μεγαλύτεροι αντίπαλοι της αλήθειας από τα ψέματα. Φρήντριχ Νίτσε.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Πέρα από την Αφρική

Μήν ξεχνάμε τις προεδρικές εκλογές στη Νιγηρία. (να θυμόμαστε πάντα ότι η Νιγηρία παράγει ένα από τα καλύτερα, ελαφρύτερα, και με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε θείο αργό πετρελαίο στον κόσμο). Εχει API περίπου 35. Περίπου όσο και το Blend του Ομάν (Με το τελευταίο θα ασχοληθώ αργότερα).

Πρόεδρος είναι ο Goodluck Jonathan. Ο Jonathan διαδέχθηκε τον Umaru Yar'Adua, που πέθανε μετά από μια παρατεταμένη ασθένεια. Ο Yar'Adua καταγώταν από τον μουσουλμανικό βορά (Ο νότος είναι χριστιανικός). Ο Jonathan έχει υπηρετήσει την χώρα, περιορίζοντας
αξιοθαύμαστα τη διαφθορά, κάτι που ποτέ δεν θα μπορούσε να πει κανείς για προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτό τον κάνει δημοφιλή.
Μέχρι πρόσφατα, φαινόταν ότι ο κ. Jonathan θα κέρδίζε την επανεκλογή επιδέξια, παρά το γεγονός ότι έχει μπεί στο μάτι κάποιων λόγω της «συμφωνίας» μεταξύ του μουσουλμανικού Βορρά και του
Χριστιανικό Νότο. Ωστόσο, υπάρχουν και δύο νέοι υποψήφιοι. Ο ένας - πρώην δικτάτορας ο Muhammadu Buhari. Ο Buhari είναι μουσουλμάνος από τα μέσα του βορρά της Νιγηρίας.

Ο τρίτος υποψήφιος είναι ο Nuhu Ribadu από την Καντούνα στη Νιγηρία (πολύ βόρειος και πάρα πολύ μουσουλμάνος). Υπενθυμίζω, ότι εθιμικά, είναι σειρά των μουσουλμάνων να προεδρεύσουν.
Βλέπω λαμπρό πεδίο διεθνούς παρέμβασης.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου