Οι πεποιθήσεις είναι μεγαλύτεροι αντίπαλοι της αλήθειας από τα ψέματα. Φρήντριχ Νίτσε.

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Μέση Ανατολή:

Ο μεγάλος φόβος καθώς τα προβλήματα στην Μέση Ανατολή και τον υπόλοιπο αραβικό
κόσμο εξαπλώνονται, έχει να κάνει με τη Σαουδική Αραβία. Μία «περίεργη» βασιλεία, η οποία περνάει από αδελφό προς αδελφό και όχι από πατέρα σε γιο. (Η Σαουδική Αραβία είναι η μόνη χώρα, της οποίας το όνομα προέρχεται από την βασιλική οικογένεια, τους Σαούντ. http://nikosletter.blogspot.com/2010/09/blog-post.html). Οι βασιλείς ήταν όλοι οι γιοι του Αμπντούλ Αζίζ ιμπν Σαούντ.

Ο βασιλιάς Αμπντουλάχ είναι γέρος και η υγεία του αδύναμη και μόλις επέστρεψε από το Μαρόκο μετά από χειρουργική επέμβαση πολύ νωρίτερα από το αρχικό του πλάνο. Και αυτό, λόγω της ανησυχίας του για την σταθερότητα στην χώρα. Θεωρείται διαλακτικός προς τα αιτήματα του λαού, λέμε τώρα, τουλάχιστον περισσότερο από τα αδέλφια του.

Ο επόμενος στην σειρά διαδοχής, είναι 85 ετών και σε χειρότερη κατάσταση υγείας και ο μεθεπόμενος είναι ο πρίγκηπας Nayef. Εκεί να δείτε συντήρηση.... Ο Nayef είναι υπουργός εσωτερικών, αλλά ουσιαστικά αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών. Ζεί σαν βεδουίνος – όπως ο παππούς του.... Με δεδομένη την κακή υγεία του βασιλιά και του άμεσου διαδόχου του, η δύναμη του Nayef αυξάνεται.

Ο Nayef συναντήθηκε με Σαουδάραβες αντιφρονούντες στο γραφείο του για να εξηγήσει απόψεις του για τη μεταρρύθμιση. Δήλωσε ότι ο πατέρας του ότι κέρδισε το κέρδισε με το σπαθί και ο ίδιος θα το υπερασπιστεί με τον ίδιο τρόπο. Με δεδομένο ότι ο Σαουδαραβικός λαός έχει μάθει με τους Σαούντ, μήπως τα προβλήματά στην χώρα ξεκινήσουν από τους λοιπούς άραβες μετανάστες εκεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου