Οι πεποιθήσεις είναι μεγαλύτεροι αντίπαλοι της αλήθειας από τα ψέματα. Φρήντριχ Νίτσε.

Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Ο αντίκτυπος στην Αλ Κάιντα.

Τί ήταν πλέον ο Οσάμα; Καθοδηγητής; Δεν νομίζω πλέον. Χρηματοδότης; Ούτε. Εάν η διεθνής κοινότητα δεν διερευνήσει τον πρόσφατο ρόλο του, δεν θα μπορέσει και να πιθανολογήσει για τις επιπτώσεις δράση τς Αλ Κάιντα. Η τελευταία, ειδικά στην Αραβική Χερσόνησο λειτουργεί με μικρή διασύνδεση με τα κεντρικά σε Αφγανιστάν-Πακιστάν. Πρώην αναλύτρια της CIA – η Barbra Sude, ανέφερε ότι ήταν απλά ένα σύμβολο που είχε ήδη εκτίσει το σκοπό του. Τώρα μάλλον ο σκοπός του και ο ρόλος του επανέρχονται. Ο θάνατος του Μπιν Λάντεν, με άλλα λόγια - ενώ συμβολικά σημαντική και λίγα μπορεί να σημαίνει λίγα για τις δυνατότητες της Αλ Κάιντα.

Ένα άλλο ερώτημα είναι για τις σχέσεις ΗΠΑ- Πακιστάν. Ακόμη και σε ΗΠΑ- Αφγανιστάν. Για το τελευταίο, μάλλον θα είναι μία καλή δικαιολογία για την αποχώρηση – αναχώρηση, κατώτι ελάχιστοι είναι οι μαχητές της Αλ Κάιντα εκεί.

Σχόλιο. Και μιά και το έφερε η συζήτηση, οι αδελφοί Μουσουλμάνοι έκαναν από το Κάιρο τις εξής δηλώσεις: "Following Bin Laden's death the US should leave Iraq and Afghanistan", σε αυθαίρετη μετάφραση, αφήστε το Ιράκ και το Αφγανιστάν σε εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου