Υλικά:
2 κουτιά σαβαγιάρ
500 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
5 φλιτζάνια καφέ εσπρέσσο Capricci
1 γάλα εβαπορέ
2 κουταλιές κακάο σκόνη
1 κουταλιά εσπρέσσο σε σκόνη
Οδηγίες:
Παίρνουμε ένα πυρέξ τετράγωνο ή μια φόρμα στρογγυλή με δαχτυλίδι που ξεκουμπώνει. Φτιάχνουμε πέντε φλιτζάνια εσπρέσσο Capricci, ρίχνουμε γάλα και ανακατεύουμε. Βουτάμε τα μπισκότα στον καφέ και στρώνουμε την πρώτη στρώση.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί, τη βανίλια και την άχνη στο μίξερ, μέχρι να δέσει η κρέμα. Στρώνουμε μια δόση πάνω από τα μπισκότα. Επαναλαμβάνουμε με μπισκότα, κρέμα, μπισκότα. Τελειώνουμε μ’ ένα λεπτό στρώμα κρέμας.
Ανακατεύουμε το κακάο με τον εσπρέσσο και ρίχνουμε με το ειδικό σκεύος αχνιστά πάνω στη κρέμα, όπως στους κουραμπιέδες την άχνη. Παγώνουμε για τέσσερις ώρες τουλάχιστον. Σερβίρεται με ζεστό ή κρύο εσπρέσο.
500 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
5 φλιτζάνια καφέ εσπρέσσο Capricci
1 γάλα εβαπορέ
2 κουταλιές κακάο σκόνη
1 κουταλιά εσπρέσσο σε σκόνη
Οδηγίες:
Παίρνουμε ένα πυρέξ τετράγωνο ή μια φόρμα στρογγυλή με δαχτυλίδι που ξεκουμπώνει. Φτιάχνουμε πέντε φλιτζάνια εσπρέσσο Capricci, ρίχνουμε γάλα και ανακατεύουμε. Βουτάμε τα μπισκότα στον καφέ και στρώνουμε την πρώτη στρώση.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί, τη βανίλια και την άχνη στο μίξερ, μέχρι να δέσει η κρέμα. Στρώνουμε μια δόση πάνω από τα μπισκότα. Επαναλαμβάνουμε με μπισκότα, κρέμα, μπισκότα. Τελειώνουμε μ’ ένα λεπτό στρώμα κρέμας.
Ανακατεύουμε το κακάο με τον εσπρέσσο και ρίχνουμε με το ειδικό σκεύος αχνιστά πάνω στη κρέμα, όπως στους κουραμπιέδες την άχνη. Παγώνουμε για τέσσερις ώρες τουλάχιστον. Σερβίρεται με ζεστό ή κρύο εσπρέσο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου