Οι πεποιθήσεις είναι μεγαλύτεροι αντίπαλοι της αλήθειας από τα ψέματα. Φρήντριχ Νίτσε.

Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011

Bailout Obama!!

Υπήρχαν πολλοί που είχαν ανησυχήσει από τη μή συμφωνία ρεπουμπλικάνων και δημοκρατικών, σχετικά με το ύψος δανεισμού των ΗΠΑ. Όπως έγραφα και προ εβδομάδας, λανθασμένα κάποιοι πίστευαν ότι οι ΗΠΑ θα πήγαιναν πέρα από το χείλος του γκρεμού για να πράξουν όπως η Αργεντινή, η Ρωσία, το Μεξικό και εμείς. Βρε παιδιά, και να μην συμφωνούσαν τα κοινοβούλια, οι ίδιοι οι Κινέζοι θα τους χάριζαν ομολογίες τους. Για να συνεχιστεί το dare avere. Και όπως στον μουτζούρη, στο τέλος φαίνεται ο χαμένος. Και σε αυτή τη φάση κανένας δεν ενδιαφέρεται να τελειώνει το παιχνίδι. 
Δεν είχα αμφιβολία, ότι ο Ομπάμα, δεν θα ήθελε να είναι ο πρώτος πρόεδρος που έκανε τις ΗΠΑ Μεξικό. Κυρίως από ματαιοδοξία. Έτσι πράτουν οι πρόεδροι και ιδιαίτερα αυτός που αισθάνεται ότι σηκώνει και ένα ιδιαίτερο βάρος - πρώτος εγχρωμος πρόεδρος. 
Ας μη χαιρόμαστε για τα προβλήματα του γείτονα, γιατί εύκολα η φωτιά έρχεται και σε μας. Αν και νομίζω ότι οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι η Ευρώπη ήδη καίγεται και απλά θέλουν να προετοιμαστούν για την περίπτωση που η λάβα περάσει τον ωκεανό. Και μάλλον έχουν δίκιο. Γιατί άλλο πράγμα να χρεωκοπήσει μία επαρχία σου (Καλιφόρνια) και άλλο 3-4 χώρες συμμετέχουσες στο νόμισμά σου (Ελλάδα, Ιρλανδία, ......Βέλγιο κλπ). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου