Οι πεποιθήσεις είναι μεγαλύτεροι αντίπαλοι της αλήθειας από τα ψέματα. Φρήντριχ Νίτσε.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Αποχαιρέτα το PSI που χάνεται...

Έχει νόημα πλέον, να συζητάμε για το PSI; Ήδη χθες είχαμε τους Ισπανούς του VEGA να αντιδρούν, ενώ και η Ευρώπη δεν είμαι σίγουρος ότι το χρειάζεται στη μορφή που μας προτάθηκε. Το ήξερε η Ευρώπη. Απλά, παίζοντας το παιχνίδι της Γερμανίας, παρατάθηκε για ένα δίμηνο το φθηνόεπιτόκιο για την Μέρκελ. Φυσικά, αυτό το δίμηνο, εμείς αναλωθήκαμε περισσότερο στο μέλλον του Παπανδρέου, παρά στο τι θα κάνουμε.

Προσωπικά, ήμουν κατά. Αφού, επί τοις ουσίας, δεν ήταν 105 τα δις που υποθετικά θα γλιτώναμε, λόγω του ότι τα περισσότερα από αυτά ήταν δικά μας χρήματα (ασφαλιστικά ταμεία κλπ, για τα οποία το κράτος μελλοντικά θα χρηματοδοτούσε). Επιπλέον, ήταν και το παιχνίδι των κοινών μετοχών που με εκνεύριζε. Και βέβαια, όλος ο λαϊκισμός που έβγαινε από αποδεδειγμένα αποτυχημένους υπουργούς, με αυτές.

Εδώ και καιρό, έγραφα για την εξέλιξη του PSI στην Ευρώπη. «Κούρεμα 60% για εμάς, 40% για Πορτογαλία καιΙρλανδία, 20% για Ιταλία και Ισπανία».
Βλέπω, ότι οι εξελίξεις, για μία ακόμη φορά, θα μας προσπεράσουν και ότι θα έρθει συνολική πρόταση. Ήδη το 50% δεν είναι αρκετό. Μας το έδειξε και το VEGA. Η μόνη πλέον προοπτική, για μένα, είναι η συμμετοχή και των φυσικών προσώπων, και ιδιαίτερα αυτών που τζογάρησαν με τα τραγικά επιτόκια του Μαρτίου. 

Αποτυχία. Και βέβαια, εμείς ασχολούμαστε αν ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα είναι ο ΓΑΠ ή όχι.  Φαντασθείτε να παραιτούνταν ο Παπαδήμος τί θα γίνονταν; Ενώπιος ενωπίω; Ίσως να ήταν και η λύση, να τσακιστούν να φύγουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου