Οι πεποιθήσεις είναι μεγαλύτεροι αντίπαλοι της αλήθειας από τα ψέματα. Φρήντριχ Νίτσε.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Το κλειδί για να συντηρήσετε τα έπιπλά σας.

Κλασσικό ή σύγχρονο design, τα ξύλινα έπιπλα είναι διαχρονικές αξίες στην επίπλωση του σπιτιού και ταιριάζουν σε κάθε χώρο. Για να δείχνουν πάντα άψογα και περιποιημένα χρειάζονται τακτική ειδική φροντίδα.

Γενικές οδηγίες για φροντίδα
Υπάρχουν κάποιες βασικές συμβουλές για την καλύτερη και μακροβιότερη διατήρηση των επίπλων εσωτερικού χώρου
Προσοχή στα διακοσμητικά αντικείμενα που ακουμπάτε επάνω στις ξύλινες επιφάνειες. Επειδή πολλά από αυτά είναι κεραμικά και το κάτω μέρος που ακουμπάει στο έπιπλο μπορεί να είναι «άγριο»,  καλό είναι να τοποθετήσετε μικρά διάφανα αυτοκόλλητα σιλικονούχα προστατευτικά ή σε διαφορετική περίπτωση μικρά αυτοκόλλητα τσοχάκια.  
Μην τοποθετείτε επάνω στις επιφάνειες αντικείμενα που έχουν μεγάλη θερμοκρασία, όπως κατσαρόλες, πυρέξ κλπ.
Ο καθαρισμός καλό είναι να γίνεται με ένα πανάκι μαλακό και ελαφρώς βρεγμένο μόνο με νερό και όχι με οποιοδήποτε καθαριστικό διότι διαβρώνονται οι επιφάνειες.
Μην χρησιμοποιείτε τα έπιπλα εσωτερικού χώρου για εξωτερική χρήση διότι αφ’ενός τα ξύλα από τα οποία είναι κατασκευασμένα  είναι τα λεγόμενα «μαλακά»  ξύλα, και αφετέρου  δεν είναι εμποτισμένα με το ειδικό υγρό που σφραγίζει τους πόρους του ξύλου.
Προσοχή στην μεταφορά των επίπλων. Μην μεταφέρετε ή σέρνετε τα έπιπλα συναρμολογημένα.

Ειδικές οδηγίες για φροντίδα
Το παραδοσιακό μελισσοκέρι είναι ιδανικό για να θρέψετε το ξύλο, ειδικά όταν πρόκειται για παλιά κομμάτια και να τους χαρίσετε μοναδική λάμψη και καθαριότητα. Επιπλέον μυρίζει υπέροχα. Απλώστε μια μικρή ποσότητα και τρίψτε το ξύλο με ένα μαλακό πανί, ακολουθώντας τα νερά του. Μπορείτε να προσθέσετε αιθέρια έλαια λεβάντας ή κέδρου τα οποία εκτός από υπέροχο άρωμα θα βοηθήσουν το χρώμα των επίπλων σας να διατηρηθεί ανέπαφο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Για τα καινούργια έπιπλα, γυαλίστε τα με μελισσοκέρι δύο φορές την πρώτη εβδομάδα και μετά περάστε ένα ειδικό λάδι μία φορά τον χρόνο.
Προστατέψτε τις ξύλινες επιφάνειες με μια στρώση προστατευτικό λάδι που θα περάσετε μια φορά τον μήνα
Ιδιαίτερη προσοχή στον ήλιο διότι η καθημερινή έκθεση στον ήλιο μπορεί να «κάψει» και να αλλοιώσει τα υφάσματα στους καναπέδες σας και να αλλοιώσει τα χρώματα στα ξύλινα έπιπλα σας.
Εάν το κρεβάτι σας  διαθέτει από κάτω αποθηκευτικό χώρο, το ανώτερο σημείο αποθήκευσης δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το σημείο επαφής του μηχανισμού ανύψωσης με τα πλαινά ξύλα του κρεβατιού σας.

Ελπίζουμε οι συμβουλές μας να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα ξύλινα έπιπλα σε άριστη κατάσταση σε βάθος χρόνου για να συνεχίσουν να  αποτελούν στολίδι του σπιτιού σας και κομμάτι του χώρου στον οποίο ζείτε, εμπνέεστε και δημιουργείτε καθημερινά .






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου