Οι πεποιθήσεις είναι μεγαλύτεροι αντίπαλοι της αλήθειας από τα ψέματα. Φρήντριχ Νίτσε.

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Βενιζέλος καπούτ..

Θυμάμαι τα περισσότερα νομοθετήματα του ανδρός. Όλα μας έβαλαν σε περιπέτειες. Η τελευταία του μεγάλη ιδέα, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με κοινές μετοχές. Για πολλούς μπορεί αυτό να μή σημαίνει τίποτε, για τους γνώστες όμως σημαίνει πολλά. Επιγραμματικά, η διαφορά μεταξύ κοινών και προνομιούχων, έχει να κάνει με το δικαίωμα ψήφου, άρα ελέγχου.

Ο τύπος, θέλει να έχει λόγο σαν κράτος και μετά την ανακεφαλαιοποίηση. Λές και το Ελληνικό κράτος σαν επιχειρηματίας ήταν άψογο. Επί τοις ουσίας, ήθελε να έχει λόγο στη διαχείρηση της επόμενη μέρας. Και καθότι η Ευρώπη βλέπω να παραδίδει στις Ελληνικές τράπεζες ρόλο στη συνολική λύση για την χώρα, το κράτος θα επιθυμούσε να έχει αυτό τον πλήρη έλεγχο. Το βαθύ ΠΑΣΟΚ, περίμενε να κάνει πάρτυ, πάλι με τα λεφτά των άλλων. Δεδομένης όμως της αναξιοπιστίας του κράτους, η Ευρώπη επέβαλε τη μή συμμετοχή του κράτους στη διοίκηση των τραπεζών της επόμενης μέρας.

Μπορεί να πεί κανείς ότι θέλει για τις τράπεζες. Χωρίς αυτές όμως ξεχάστε την λέξη ανάπτυξη. Πόσο μάλλον αν αυτές είναι κρατικές.
Βέβαια, στο ΠΑΣΟΚ, επειδή σκέφτεται πολλά επίπεδα παρακάτω, σήμερα  ο ΓΑΠ, θα συσπειρώσει τα στελέχη του με ευθεία επίθεση σε αυτή την προοπτική των τραπεζών.  Εξάλου, θα απευθυνθεί στην κοινωνία, με τρεις άξονες.
  1. Ότι είναι ο μόνος πρωθυπουργός που πήρε κάποια μέτρα.
  2. Ότι παρέδωσε τη λύση του PSI από τον Οκτώβριο (μισή αλήθεια) και 3 μήνες μετά ακόμη ψαχνόμαστε.
  3. Το δημοψήφισμα.

Βλέπω να επικρατούν οι προεδρικοί, αλλά ποιός ασχολείται.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου