Οι πεποιθήσεις είναι μεγαλύτεροι αντίπαλοι της αλήθειας από τα ψέματα. Φρήντριχ Νίτσε.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Συστήματα Ασφαλείας/συναγερμοί σπιτιού..


Ο βασικός πυλώνας της σύγχρονης ασφάλειας απαντάται σε δύο βασικές κατευθύνσεις που περιγράφονται ως "έγκαιρη ανίχνευση" και "οπτική επιβεβαίωση" Ο συνδυασμός των δύο αυτών συντελεστών μπορεί να αποδώσει υπηρεσίες και αποτελέσματα υψηλής στάθμης και να αποτελέσει πρόκριμα στον σχεδιασμό μίας συνολικής λύσης για την αξιόπιστη κάλυψη σε ασφάλεια χώρων και προσωπικού.



Τεχνικά υλοποιείται με την χρήση συνδυαστικών συσκευών οι οποίες ενσωματώνουν ηλεκτρονικές διατάξεις ανίχνευσης, εικονοληψίας και φωτισμού έτσι ώστε να αποτυπώσουν σε βίντεο τα στιγμιότυπα του γεγονότος που προκάλεσαν τον συναγερμό.

Το ληφθέν βίντεο αποστέλλεται μέσω κινητής τηλεφωνίας (δεν απαιτείται δίκτυο 3G) σε κέντρο λήψης και διαχείρισης συναγερμών όπου εκεί αξιολογείται από τους χειριστές προκειμένου να οργανωθούν με πραγματικά στοιχεία οι ενέργειες αντίδρασης και αντιμετώπισης που έχουν προαποφασισθεί. Επιπλέον το βίντεο του συναγερμού μπορεί να αποσταλεί μέσω email σε όποιους αποδέκτες έχουν προκαθοριστεί.

Η συνολική εφαρμογή πρέπει είναι απολύτως απαλλαγμένη από καλώδια ή άλλου τύπου συνδέσεις εξαρτώμενου τύπου προκειμένου να επιτρέψει στον μελετητή και τον τεχνικό εγκατάστασης να επιλέξει το σημείο τοποθέτησης των συσκευών του συστήματος.

Οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται να είναι αλκαλικές και λιθίου και να βρίσκονται ελεύθερα στο εμπόριο για περιορισμό του κόστους, αλλά και για την ανεξαρτητοποίηση από τον κατασκευαστή.
Το χαρακτηριστικό αυτονομίας αποδεσμεύει το σύστημα από δολιοφθορά στις γραμμές τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος και τηλεπικοινωνιών.



Τελικά αυτό που χρειαζόμαστε είναι η απλότητα που να προσφέρει το σύνολο της εφαρμογής κατά τον σχεδιασμό και την εγκατάστασης της, που να ολοκληρώνει την συνολική ασφάλεια και να συνεισφέρει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε περιστατικού κλοπής, διάρρηξης ή προσωπικής απειλής.


Με την χρήση των επιλογών που προσφέρονται σήμερα μπορούμε να καλύψουμε τις σύγχρονες απαιτήσεις προστασίας και να αξιοποιήσουμε την διαθέσιμη τεχνολογική και λειτουργική ανωτερότητα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η αστυνομία θα ανταποκρίνεται πάντα ευνοϊκότερα στα επιβεβαιωμένα περιστατικά παραβίασης και η έγκαιρη ανίχνευση και εκδήλωση συναγερμού θα ακυρώνει κάθε προαποφασισμένη ενέργεια του εισβολέα.

Ο χειριστής του συστήματος μπορεί να διαλέξει μέσα από μία μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών από όπου επιλέγονται  βασικές και προαιρετικές ενέργειες  κατά την εκδήλωση συμβάντος συναγερμού.

Η εγκατάσταση του κάθε συστήματος να καλύπτεται τεχνικά από την εταιρεία παροχής με πιστοποίηση ISO: 9001-2008, OHSAS 18001, και ISO TS 16949
Ηλίας Βαρσάμης
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου