Οι πεποιθήσεις είναι μεγαλύτεροι αντίπαλοι της αλήθειας από τα ψέματα. Φρήντριχ Νίτσε.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Παραίτηση Γ.Στάντζου.

Προς τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΣΑΜΟΥ
Η βέβαιη τραγική οικονομική και κοινωνική διάλυση στην οποία οδηγείται η χώρα μας δεν μπορεί να μας αφήσει άλαλους, ουδέτερους, αμφίσημους και εντέλει συνυπεύθυνους. Οφείλει ο καθένας μας απέναντι στο λαό, στην κοινωνία, στους φίλους , στην οικογένεια του αλλά και στον εαυτό του τον ίδιο να πάρει ξεκάθαρη θέση. Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε αυτή η τεχνητή κρίση χρέους ήμουν και παραμένω αντίθετος με την αδιέξοδη πολιτική των μνημονίων η οποία με μαθηματική ακρίβεια οδήγησε εκβιαζόμενη μια Ευρωπαϊκή χώρα στο πεδίο αδέξιων οικονομικών πειραματισμών με βέβαια θύματα το λαό και την αξιοπρέπεια της. Οι πολιτικές, οικονομικές και πνευματικές ηγεσίες της χώρας μας είναι κατά το μερίδιο που τους αναλογούν συνυπεύθυνες για τα σοβαρά δομικά προβλήματα υστέρησης της Ελλάδας τα οποία και χρησιμοποιήθηκαν ως «Κερκόπορτα» από τα Ελληνικά, Ευρωπαϊκά και Διεθνή κέντρα χρηματοπιστωτικής κερδοσκοπίας.
Η άτολμη και μικρότερη των περιστάσεων Ευρωπαϊκή ηγεσία αρκέστηκε το πρώτο κρίσιμο διάστημα να «κουνάει το δάκτυλο» στον Έλληνα Πρωθυπουργό και στον Ελληνικό λαό. Επέβαλε στην Ελλάδα το αρχικό μνημόνιο σε συνθήκες πανικού και εκβιασμών της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας σχεδιάζοντας πρόχειρα ένα πρόγραμμα «διάσωσης» το οποίο ήταν δεδομένο εξαρχής ότι θα αποτύγχανε. Ένα σχέδιο το οποίο δεν έλαβε υπόψη του τη σαθρότητα και τις αδυναμίες ενός υπερτροφικού πελατειακού κράτους το οποίο ήταν αδύνατο να υλοποιήσει την ανάταση της ελληνικής οικονομίας. Με οριζόντια μέτρα μείωσης των εισοδημάτων, αύξησης της φορολογίας, ανατροπής κατακτημένων εργασιακών δικαιωμάτων και μιας διετίας χωρίς συντεταγμένες πολιτικές μεταρρυθμίσεων οδηγηθήκαμε σε απανωτές αποτυχίες και σε συνεχή ανακύκλωση του προβλήματος οπού η μόνη δικαιολογία για την άτολμη και ανεπαρκή πολιτική ηγεσία αποτελούσε η «κακή» τρόικα με την οποία όμως διαπραγματευόνταν «ψιθυρίζοντας» παράπλευρες ενστάσεις «αγοράζοντας» μόνο χρόνο από τους δανειστές μας.
Η χρεοκοπία του ελληνικού πολιτικού συστήματος οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ασύνταχτη οικονομική χρεοκοπία της χώρας και σε εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας. Η βίαιη εσωτερική υποτίμηση και η επιστροφή στα επίπεδα ζωής του ΄60 και του ΄70 δεν μπορεί να αποτελεί σχέδιο διάσωσης μιας ευρωπαϊκής χώρας με σοβαρά προβλήματα σύγκλισης όπου η ανάπτυξη έπρεπε να αποτελεί ο μόνος δρόμος . Δεν πρέπει τέτοια εκδικητική συμπεριφορά στον Ελληνικό λαό που δεν συνάδει με την Ευρωπαϊκή ιδέα της αλληλεγγύης και της πολιτικής ολοκλήρωσης.
Είμαι πλήρως αντίθετος με μέτρα τα οποία έχουν στόχο να πλήξουν καίρια το κατακτημένο επίπεδο ΖΩΗΣ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ των κοινωνιών του Ευρωπαϊκού Νότου. Μέτρα που οδηγούν μέσω βάρβαρων απολύσεων εργαζομένων και απαξίωσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην ραγδαία αύξηση της ανεργίας και της οικονομικής εξαθλίωσης.
· Οι ευρείες περικοπές κοινωνικών επιδομάτων, η αύξηση της φορολογίας, η μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, η ανατροπή εργασιακών δικαιωμάτων είναι μέτρα που βάλουν εναντίον των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων της κοινωνίας. Οι πολιτικές αυτές οδηγούν σε χρόνια παράταση της ύφεσης και της πλήρους αποδόμησης του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της Ελλάδας.
· Η επιπλέον υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ κατά 400εκ. ευρώ αφαιρεί ουσιαστικά από τους δήμους την όποια δυνατότητα έχουν να συμβάλλουν σε μια καινούργια αρχή με στόχο την ανόρθωση της τοπικής οικονομίας και την ανάπτυξη. 
· Τέλος, το ενδεχόμενο κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α στα νησιά του Αιγαίου, σε πλήρη αντίθεση με κάθε Ευρωπαϊκή οδηγία, είναι ευθεία επίθεση εναντίων των ακριτών πολιτών του Αρχιπελάγους. 
Μόνα όπλα πλέον της χώρας μας μπορεί να είναι το ύψος του χρέους της και οι κίνδυνοι για τους δανειστές της , η ενότητα και η αποφασιστικότητα του Ελληνικού λαού και η σοβαρότητα και ειλικρίνεια της πολιτικής ηγεσίας του. Αναγνωρίζω, ο ίδιος, ότι η θέση μου μπορεί να θεωρηθεί από κάποιους σκληρή, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο σκληρή όσο είναι τα μέτρα και η πραγματικότητα που αυτά διαμορφώνουν.
Παρόλα αυτά, δηλώνω ότι δεν έχω κανένα δικαίωμα να υποδείξω σε κανέναν πολίτη πόσο μάλλον σε δημοκρατικά εκλεγμένο βουλευτή το τι θα πράξει με την στάση του και την ψήφο του στη κύρωση της νέας δανειακής σύμβασης καθώς και των εφαρμοστικών διατάξεων νόμου. Δεν έχω κανένα δικαίωμα να προτρέψω την καταστρατήγηση του άρθρου 60 του Συντάγματος το οποίο ρητά αναφέρει «Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και u968 ψήφου κατά συνείδηση». Ήμουν και θα παραμείνω πάντα δημοκράτης, ιδιαίτερα στις κρίσιμες και ιστορικές αυτές στιγμές οπού η Δημοκρατία στην Ελλάδα οφείλει να αποδείξει ότι δεν υπάρχουν γι αυτή ΑΔΙΕΞΟΔΑ.  
Με την παρούσα επιθυμώ να παραιτηθώ από την θέση του μέλους και υπεύθυνου αυτοδιοίκησης της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Σάμου και να σας γνωρίσω ότι θα είμαι πάντα στο πλευρό των συμπολιτών μου αγωνιζόμενος σκληρά για την επαναφορά της ελπίδας στα μάτια μας και της ευημερίας στην ζωή μας.
Σάμος 10/02/2012
Γιώργος Στάντζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου