Οι πεποιθήσεις είναι μεγαλύτεροι αντίπαλοι της αλήθειας από τα ψέματα. Φρήντριχ Νίτσε.

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Και τώρα τί;

Έληξε η προθεσμία για την συμμετοχή στο κούρεμα. Από στιγμή σε στιγμή θα έχουμε και την τελική ανακοίνωση των ποσοστών συμμετοχής. Δικαιώθηκα, όταν έγραφα για το ύψος που θα έφθανε το 75%. Ε, και;
Η τακτική του Ελληνικού δημοσίου, από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι ήταν ενοχική. Σχεδιάσαμε την χρεοκοπία, πιέζοντας τους δανειστές μας και οδηγώντας τους σε τρελλές ζημιές. Είναι επιτυχία; Αμφιβάλλω.
Όλος ο σχεδιασμός ήταν ελλειπής, για την περίπτωση που η όλη προσπάθεια θα ήταν να αλλαχθούν τα κακώς κείμενα της χώρας. Εκτός και άν η προσπάθεια ήταν, απλά να επιβιώσουν οι ίδιοι..Δεν υπήρξε ο παραμικρός στρατηγικός σχεδιασμός, απλά με τον χρυσό ελληνικός κανόνα του «βλέποντας και κάνοντας». Ερήμην της ελληνικής κοινωνίας, η οποία απλά παρακολουθούσε και για την τιμή των όπλων βγήκε στις πλατείες για το picnic της Παρασκευής. Αν η όλη διαδικασία λειτουργήσει σαν καθαρτήριο, ενδεχομένως μελλοντικά να λειτουργήσει θετικά..
Τι γίνεται τώρα; Το PSI θα καταστήσει με υποχρεωτικά CACS. Θα υπάρξει πιστωτικό γεγονός και πληρωμή των CDS. Η χρυσή διεθνώς ευκαιρία για καταδίκη αυτού του γελοίου χρημοτοπιστωτικού προϊόντος, που από το 1998 δηλητηριάζει τη διεθνή οικονομία, χάθηκε. Προσοχή, δεν είμαι κατά των ασφαλίστρων. Είμαι κατά της δευτερογενούς αγοράς τους, που διαστρευλώνει τον καπιταλισμό, διαφθείρει ανθρώπους και καταστρέφει χώρες.

Ας μην πανηγυρίζουμε. Καταγραφήκαμε σαν οι μπαταχτσίδες της Ευρώπης, πράγμα που θα το πληρώνουμε για αρκετές δεκαετίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου