Τα εμφιαλωμένα κρασιά περιέχουν θειώδη, που δεν ευνοούν την οξοποίηση (γίνεται "κρασόξυδο").. Αγοράστε στα τέλη Αυγούστου από οινοποιεία (πχ στα Σπάτα που έχει δεκάδες), μούστο χωρίς θειώδη (για μουσταλευριά). Βράστε τον σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μείνει ο μισός όγκος. Βάλτε τον σε δοχείο (αν έχετε βαρέλι καλύτερα) και ρίξτε μαγιά. Αν δεν έχετε, αναζητήστε την σε κάποιο χωριό. Για το άρωμα, αν το βάλατε σε μπουκάλι, ρίξτε κομμάτια καρυδιάς, δρυός, καστανιάς και φλάμουρου, τα οποία ανανεώνετε κάθε 3 μήνες. Ανά βδομάδα, ανοίγετε και αερίζετε το μπουκάλι, για να βοηθέτε τη ζύμωση. Σε 3 μήνες έχετε γνήσιο ξύδι, και αν έχετε υπομονή, να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία κάθε χρόνο...
www.tosconto.gr
www.tosconto.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου