Οι πεποιθήσεις είναι μεγαλύτεροι αντίπαλοι της αλήθειας από τα ψέματα. Φρήντριχ Νίτσε.

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

Τον αράπη κιαν τον πλύνεις, το σαπούνι σου χαλάς..

Αν πιστεύετε ότι το γερικο σκυλί μπορεί να μάθει νέα κόλπα, χειροκροτήστε τις νέες ιδέες του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Επειδή το πιστεύω, διάβασα τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση.
Καταρχήν, είναι θετικό, ότι αναγνωρίζουν το πρόβλημα. Γιατί, για χρόνια ακούγαμε για ισχυρή Ελλάδα, και όλοι όσοι έχουμε κάποια σχέση με την πραγματικότητα, το βλέπαμε σαν φούσκα. Προσπάθησα λοιπόν να δω τις νέες προτάσεις τους, με ενδιαφέρον και καλή διάθεση, εφαρμόζοντας την αρχή της διαλεκτικής που είναι η παρατήρηση - η ανάλυση και η έκφραση του αποτελέσματος.
Κατ' αρχήν, οι θέσεις ανάπτυξης δεν εξαγγέλονται, αλλά προκύπτουν από τη δημιουργία κατάληλων συνθηκών. Επίσης και η στήριξη των υπαρχουσών θέσεων, αν θέλεις να τις διατηρήσεις. Οι μόνες που εξαγγέλονται είναι οι θέσεις - αποκούμπια - του δημοσίου, όπου έχουν Phd. 
  1.  "στήριξη 500.000 θέσεων εργασίας σε κλάδους που απειλούνται".
  2.  " 100.000 θέσεις εργασίας μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης". 
  3. " 80.000 θέσεις για την απόκτηση εργασιακής εμπειρία". 
Προτείνουν δηλαδή, αντίστοιχες πολιτικές που μας οδήγησαν εδώ. Καμμία αναφορά για τη δημιουργία και τις ικανές και αναγκαίες συνθήκες για να υπάρξει. Πιό εύκολο θα έλεγα, να τους διορίσουν στη ΔΕΗ, με μισθό 500 ευρώ και να μην κάνουν τίποτε. Αφού επιδοτούμε που επιδοτούμε το ασφαλιστικό της ΔΕΗ με 700 εκατ. το χρόνο, έτσι θα αποσυμφορίσουμε και το ΙΚΑ.
Δεν μπορείς να μάθεις στο γέρικο σκυλί νέα κόλπα. Δεν περίμενα μία ποιοτικότερη πρόταση, από ανθρώπους που μικρή σχέση έχουν με την εργασία.Δεν μπορεί να κατανοήσει ούτε η τηλεφωνήτρια του ΟΤΕ, ούτε η υπάλληλος της ΕΤΕ τις συνθήκες που επικρατούν έξω από το κλουβί.
Τέλος, και να μας έδιναν τα λεφτά, πάλι εδώ θα καταλήγαμε.
Οδός άνω κάτω μια και αυτή (Ηράκλειτος).
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου