Οι πεποιθήσεις είναι μεγαλύτεροι αντίπαλοι της αλήθειας από τα ψέματα. Φρήντριχ Νίτσε.

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Φωφικά..

"Το θέμα πρέπει να το χειριστούμε πολιτικά. Να πουλήσουμε οικόπεδα ώστε να εξασφαλίσουμε μερικούς μήνες ζωής και να δούμε τι θα κάνουμε μετά", φέρεται να έλεγε η απρόθυμη για οποιαδήποτε βίαιη λύση αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας κα Φ. Γεννηματά, σύμφωνα με την εφημερίδα REAL. Αναφέρονταν στην αμυντική βιομηχανία. Αν είναι έτσι σημειώνω:

Το πρόβλημα της χώρας είναι η Φώφη. Και όχι μόνο αυτή. Είναι αυτοί που είτε γιατί δεν μπορούν, είτε γιατί δεν καταλαβαίνουν προσπαθούν να διαχειριστούν μια κρίση να μεν πρωτόγνωρη, αλλά γνωστή τοις πάσι, ότι θα ερχόταν και όφειλαν να προετοιμαστούν.
Η λογική τους είναι να μην αντιμετωπίζουν τα προβλήματα, αλλά απλά να μεταθέτουν τις λύσεις τους. Με την πρακτική αυτή πορευόμαστε, είτε την περίοδο του αυτόματου πιλότου - Βούδα της Ραφήνας, είτε του ΓΑΠ είτε και τώρα που τελειώνει το λίπος με το οποίο τρεφόμαστε. Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Αν δεν μπορείτε, στο καλό. Γιατί με την λογική αυτή, μέσω της υπερφορολόγησης και του ξεπουλήματος, απλά σε λίγα χρόνια, δεν θα έχουμε ούτε τα ασημικά (για να τα πουλήσουμε ώστε να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη), ούτε θα έχουμε εξυγιάνει την χώρα. 

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ, δεν έχει εκφραστεί εναλλακτική πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Απλά με προβληματίζει και η δική σας πρόταση, που μας οδηγεί σε αναδιανομή του πλούτου προς όφελος της διατήρησης της υπάρχουσας κατάστασης. Όπερ, σας υπερφορολογούμε έως "δέσμευσης περιουσίας" για να χρηματοδοτηθούν οι τρέχουσες ανάγκες και μετά βλέπουμε. Πού είναι η βελτίωση των υπηρεσιών, για την επιπλέον φορολόγηση; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκφραστής του ενός πόλου. Στην άλλη άκρη του είστε οι ΦΩΦΙΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή