Οι πεποιθήσεις είναι μεγαλύτεροι αντίπαλοι της αλήθειας από τα ψέματα. Φρήντριχ Νίτσε.

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Εύκολο παστίτσιο, διαιτητικό σε 30 λεπτά.

Αν θέλετε ένα διαιτητικό παστίτσιο (λιγότερες από 280 θερμίδες ανά μερίδα, όταν το κλασσικό έχει 680)), ελαφρύ και εύκολο ακολουθείστε. Και σε μισή ώρα.

1. Σε τηγάνι με ελάχιστο λάδι τσιγαρίζουμε μισό κιλό κιμά. Ταυτόχρονα, ψιλοκόβουμε ένα κρεμμύδι και 3 καρότα. Μόλις ο κιμάς "πάρει χρώμα", χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι με τα καρότα. Σε 3 λεπτά, ρίχνουμε ένα ποτήρι κρασί. Ανεβάζουμε την θερμοκρασία και σε περίπου 2 λεπτά ρίχνουμε 4 χοντροκομμένες ντομάτες (τις έχουμε αποφλοιώσει πριν) και έναν αστεροειδή γλυκάνισο. Χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε για 20 λεπτά.

2. Ταυτόχρονα, βράζουμε μισό πακέτο μακαρόνια, με λίγο αλάτι. Περίπου 7 λεπτά, να είναι αλ ντέντε. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στο ταψί. Βάζουμε και ελάχιστη μαργαρίνη και ανακατεύουμε.

3. Στην κατσαρόλα που βράζαμε τα μακαρόνια, ρίχνουμε 1,5 λίτρα γάλα και 3 κουταλιές αλεύρι. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να κρεμοποιηθεί. Τρίβουμε από πάνω λίγο μοσχοκάρυδο και στο τέλος ρίχνουμε και 3 φέτες τυρί για τόστ. Αν έχετε και λίγο κουάκερ, αντικαταστήστε την μια κουταλιά αλεύρι με μια κουάκερ. Ανακατεύουμε και η μπεσαμέλ μας είναι έτοιμη.

4. Ρίχνουμε λίγη από την μπεσαμέλ μας πάνω στα μακαρόνια για να δέσουν. Όταν ετοιμαστεί ο κιμάς, τον απλώνουμε από πάνω και τελειώνουμε το χτίσιμο με την υπόλοιπη μπεσαμέλ.

5. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξει από πάνω και το ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Οφέλη: Ελαφρύ. Η μπεσαμέλ είναι απίστευτη, ενώ η βρώμη (κουάκερ) βοηθά την χώνεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου