Οι πεποιθήσεις είναι μεγαλύτεροι αντίπαλοι της αλήθειας από τα ψέματα. Φρήντριχ Νίτσε.

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Πετρελαιοpolitics.

Μεγάλη συζήτηση γίνεται σχετικά με τα πετρέλαια της Λιβύης. Πρόσφατα είδα στην Oil & Gas Journal, σχόλια σχετικά με τον Τσάβες και τη σημαντικότητά του στη διεθνή σκηνή. Κατέληγαν στο «Μπορούμε να κάνουμε χωρίς το αργό του Τσάβες περισσότερο απ’ ό, τι μπορεί να κάνει αυτός, χωρίς τα έσοδα από το πετρέλαιο. "Είναι αλήθεια ... απολύτως. Δείτε γιατί στο ακόλουθο και πιθανολογήστε που θα γίνουν τα επόμενα επεισόδια:

Capricci's homepage


Το αργό της Βενεζουέλας είναι πολύ χαμηλής ποιότητας αργό. Έχει ένα API 16 και είναι μεταξύ των βαρύτερων όλων των τύπων αργού. Επιπλέον έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε θείο στο 2,4%.

Συμπέρασμα Νίκου: Ο Τσάβες την γλυτώνει.

Η Λιβύη παράγει 1,6 εκατομμύρια βαρέλια αργού. Είναι υψηλής ποιότητας (πολύ καλύτερη από εκείνη των Σαουδαράβων). Έχει API 37 και η περιεκτικότητά του σε θείο είναι περίπου 0,4%. Επιπλέον η Λιβύη παράγει φυσικό αέριο: 562 BCF / ημέρα. Προσθέτοντας αυτά μαζί, η Λιβύη παράγει περίπου το 1,7% του συνόλου των υδρογονανθράκων του κόσμου.

Συμπέρασμα Νίκου: Ο Καντάφι την γλυτώνει, μέχρι να βρεθεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση.

Όσον αφορά το Μπαχρέιν, πρέπει να επισημάνουμε, πρώτον, ότι Μπαχρέιν παράγει πολύ λίγο αργό πετρέλαιο, αλλά παράγει ένα κυρίως φυσικό αερίο. Πράγματι, το είναι κάτι λιγότερο από 50.000 βαρέλια ημερησίως. Αλλά παράγει 444 BCF/ημέρα σε φυσικό αέριο, το οποίο για μια χώρα του μεγέθους της αφήνει περιθώρια για έναν πολύ υψηλό κατά κεφαλήν προϊόν. Ωστόσο, ως ποσοστό της παγκόσμιας παραγωγής, το Μπαχρέιν είναι μόνο το 0,1% του συνόλου.

Συμπέρασμα Νίκου: Θα έχουμε αλλαγές.

Σαουδική Αραβία παράγει 8,4 εκατομμύρια βαρέλια αργού την ημέρα και με
μια σημαντική
πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα που θα μπορούσαν να ασκηθεί σε περίπτωση παγκόσμιας ανάγκης. Το πρόβλημα με το Σαουδικό αργό είναι ότι είναι μέσης ποιότητας σε ΑΡI (33), αλλά και έχει μια υψηλή περιεκτικότητα σε θείο σε περίπου στο 1,8%. Οι Σαουδάραβες παράγουν επίσης φυσικό αερίο (2.770BCF)/ ημέρα και συνεπώς κατύπτει το 9,3% του παγκόσμιου συνόλου παραγωγής υδρογονανθράκων.

Συμπέρασμα Νίκου: Το καθεστός την γλυτώνει.

Το Ιράν παράγει 3,7 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου, πολύ λίγο ελαφρύτερο από ό, τι της Σαουδικής Αραβιας, αλλά με μια πολύ χαμηλότερη περιεκτικότητα σε θείο. Ακόμη παράγει 4.632 / ημέρα φυσικό αέριο. Σύνολο 4,1% της παγκόσμιας ημερήσιας παραγωγής υδρογονανθράκων.

Συμπέρασμα Νίκου: Δεν θα αλλάξει τίποτε..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου