Οι πεποιθήσεις είναι μεγαλύτεροι αντίπαλοι της αλήθειας από τα ψέματα. Φρήντριχ Νίτσε.

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Μεταναστευτικό. Τι κάνει η Ιταλία με τα κύματα των μεταναστών..

Η Ιταλία ανησυχεί σοβαρά για το διογκούμενο κύμα παράτυπων (!) μεταναστών από την βόρεια Αφρική. Ο Μπερλουσκόνι, έχει επιλέξει να δώσει χιλιάδες θεωρήσεις σε αυτούς που λόγω εμφυλίων πολέμων εγκαταλείπουν την Β. Αφρική. Η κίνησή του έχει πολλούς αποδέκτες και κύρια προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Η συντηρητική Die Welt ανέφερε ότι το Βερολίνο είναι δικαιολογημένα εξοργισμένο που η Ιταλία νωχελικά παραβιάζει την συμφωνία Σένγκεν και ότι με την κίνησή της αυτή ουσιαστικά μετατοπίζει το πρόβλημα στην κεντρική Ευρώπη. Σημειώνω, ότι οι Γερμανοί είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι, σε ότι έχει να κάνει με συμφωνίες, ιδιαίτερα όταν την αφορούν.
Ο Μπερλουσκόνι έχει καταφύγει σε ένα τέχνασμα - θυμίζω ότι το άτομο είναι διεθνής παίκτης, όχι σαν την χωριατοπούλα Μέρκελ, για να αναγκάσει την Ευρώπη να ασχοληθεί με το ζήτημα των προσφύγων. Ουσιαστικά εκβιάζει.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας ήταν μεταξύ των πρώτων να καλωσορίσαν την Αραβική εξέγερση. Δεν μπορεί κανείς να χειροκροτήσουν την ελευθερία και στη συνέχεια να χαθεί εάν από τον αντίκτυπο αυτών των αναταραχών, είπε ο Καβαλιέρε. Η Ιταλία και τη Μάλτα
δεν πρέπει να αφεθούν μόνες τους να πληρώσουν το τίμημα του μετασχηματισμού.
Τι πρέπει να γίνει για τους πρόσφυγες που έχουν ήδη φθάσει στην Ευρώπη; Θα ήταν καλό
αν η βόρεια Ευρώπη έδειχνε μεγαλοψυχία. Ένα μεγάλο πρόβλημα για την Ιταλία και τη Μάλτα γίνεται μικρό πρόβλημα αν διανέμεται σε 27 πλάτες.
Το πρόβλημα είναι πλέον αλλού. Η Μέρκελ έχει εκλογικά ποσοστά Σύριζα, στην Γαλλία η Λε Πεν είναι στα πάνω της, οπότε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου