Οι πεποιθήσεις είναι μεγαλύτεροι αντίπαλοι της αλήθειας από τα ψέματα. Φρήντριχ Νίτσε.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ποιόν θα προτιμούσαν οι ΗΠΑ για μεθεπόμενο πρωθυπουργό της Τουρκίας;

Ποιόν θα προτιμούσαν οι ΗΠΑ για μεθεπόμενο πρωθυπουργό της Τουρκίας; Μήπως το διπλωμάτη Οσμάν Κορυτούρκ; Δυτικόφερνος, με καλές σχέσεις με το στρατό και τη γραφειοκρατία.

Ήδη τα lobby προκρίνουν την υποψηφιότητά του και του δημιουργούν προφίλ, για να ηγηθεί του κόμματος CHP (το κόμμα του Ατατούρκ), έπειτα από τις επόμενες εκλογές που θα κερδίσει το ΑΚΡ. Βασικόςlobbistas το Ιστιτούτο “for near East policy”. Προσέξτε το, βγάζει πρωθυπουργούς.

Σε επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, έθεσε σαν στόχο να εισαγάγει το όραμα του κόμματος της «νέας Τουρκίας». Ήδη έχει παρουσιάσει στοιχεία της εξωτερικής πολιτικής του στις Βρυξέλλες, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία. Παρουσιάζει μία νέα ταυτότητά σαν προοδευτικό, σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ανοιχτό στον κόσμο.

Προτεραιότητες, η αποκατάσταση των σχέσεων με τις ΗΠΑ. Στοχεύει στη διεύρυνση του πεδίου των διμερών σχέσεων, από τη στρατηγική και την άμυνα στις μεγαλύτερες εμπορικές και οικονομικές πρωτοβουλίες.

Capricci's homepage Διαφωνεί με το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ). Δηλώνει ότι η εξωτερική πολιτική του καθοδηγείται από τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, εκκοσμίκευση, την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα των φύλων.

Η περίπτωσή του καθυσηχάζει και το Ισραηλινό lobby. Δηλώνει ότι η Τουρκία ήταν η πρώτη μουσουλμανική χώρα που αναγνώρισε το Ισραήλ το 1948 και θα διαφοροποιηθεί από την πολιτική Ερντογάν για την Μέση Ανατολή. Προτείνει την αναδιάρθρωση των σχέσεων με το Ισραήλ.

Για να δούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου