Οι πεποιθήσεις είναι μεγαλύτεροι αντίπαλοι της αλήθειας από τα ψέματα. Φρήντριχ Νίτσε.

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Μπιν Λάντεν. Ποιοί ήξεραν;

Σχετικά με τις φήμες αναφορικά με τη δολοφονία – εκτέλεση - του Οσάμα Μπιν Λάντεν, παραθέτω τα ακόλουθα : Η υπηρεσία πληροφοριών του Πακιστάν, ISI, γνώριζε ότι ο Μπιν Λάντεν διέμενε στο Abbottabad; Το όχι φαίνεται σαν εξωπραγματικό. Και αν ναι, γιατί να μην τον παραδώσουν νωρίτερα;

Τη αφορμή για την ερώτηση μου την έδωσε εκπρόσωπος του Πακιστανικού στρατού, σε δήλωσή του στο BBC.co.uk. Ο εκπρόσωπος του στρατού – Ταξίαρχος;- δήλωσε ότι κατά την γνώμη του, το ISI σαφώς και ήξερε, ότι κρυβόταν εκει. Και ότι στο τέλος το ISI τον ξεπούλησε στους Αμερικανούς για τα λύτρα των 25 εκατ. $. Τον πιστεύω. Το ερώτημα είναι, άν το έκαναν για τα χρήματα, ή απλά ότι επιθυμούσαν να τον αποσύρουν, γιατί πλέον δεν τον χρειάζονταν. Εξάλλου, με την κλονισμένη υγεία του, μάλλον δεν μπορούσε να κάνει και τίποτε. Οι φήμες λέγαν ότι είχε έρθει και σε αντιπαράθεση και με τον Αl-Zawahiri, σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια της οργάνωσης.

ΥΓ. Γνωρίζουμε, ότι τη στιγμή της εφόδου, ο Οσάμα ήταν πολύ κοντά με την 29 χρονη 5η σύζηγό του, δώρο μίας φυλής από την Υεμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου